Det er ikke en hemmelighed at hyppig hårfarvning skader, udtørrer, skrøbeliggør, og frarøver ens hår glans. Så hvad kan du gøre for at beholde dit sunde, smukke hår hvis du er yderst opsat på at få det farvet?

Findes der virkelig ammoniumfrie hårfarvningsprodukter?

Det er desværre umuligt at farve hår uden at bruge ammonium, da det er denne ingrediens som gør det muligt for farverne at ændre ens hårfarve ved at påvirke cortexet. Derudover er det umuligt fuldstændigt at eliminere ammonium i produkter som muliggør hårfarvning. På den anden side er det muligt at farve ens hår ved at bruge mindre ammonium end der findes i et typisk hårfarvningsprodukt. I nogle tilfælde er det endda muligt at erstatte ammonium med andre stoffer.

Amiak (1)

Hvordan påvirker ammonium mit hår?

Ammoniumkoncentrationen varierer afhængig af hvilket hårfarvningsprodukt man vælger at bruge. Det siger vidst sig selv at den sikreste mulighed for ens hår er de produkter som indeholder de laveste ammoniumkoncentrationer. Jo mere ammonium der er i produktet, jo værre er det for vores hår – det bliver mat, tørt, og skadet. Derudover gør ammonium at hårskællet forbliver åbent, hvilket gør at farven forsvinder hurtigere. Der findes heldigvis produkter som ikke benytter meget ammonium og samtidig fugter, ernærer, og udglatter håret.

Hvad kan jeg bruge i stedet for ammonium?

Ammonium kan erstattes af stoffer såsom MEA, AMEA, og AMP. Ligesom med ammonium er det også vigtigt at tjekke hvor meget der er af disse stoffer i produktet. Jo lavere indholdet af stofferne, jo sikrere er hårfarvningsproduktet. En høj MEA og AMP koncentration gør at produktet bliver kaustisk og giftigt. MEA er mindre effektivt end ammonium fordi det er mere delikat og ikke producerer ligeså gode resultater. Af denne grund skal der bruges mere MEA. Produkter med høje mængder MEA skal vaskes ordentligt ud, måske endda to eller tre gange. Det anbefales at man bruger balsam til sidst.

Nu ved du lidt mere om ammonium, MEA, og AMP og hvordan disse stoffer påvirker dit hår – så måske det er på tide at få din naturlige hårfarve tilbage? Hvis du ikke kan klare dig uden at farve dit hår anbefaler vi hårfarvningsprodukter som benytter lave mængder ammonium og AMP. Derudover anbefaler vi også at du fokuserer på ordentlig hårpleje. Brug for eksempel shampoo og balsam specialudviklet til farvet hår og overvej at besøge en frisør hver måned for at få en fugtgivende behandling.