Intet gør en kvinde gladere en hjemmelavet kosmetik – især hvis hun selv har lavet det. Når kosmetikprodukterne er mineral betyder det endda at det er bedre for huden. Her kan du lære hvordan du kan lave din egen mineral øjenskygge hjemme i stuen.

Hvad er mineralkosmetik?

Som du nok kan regne ud består mineralkosmetik kun af mineralstoffer og andre naturlige ingredienser. Dette kan være alt fra zink, oxid, glimmer, uorganiske farvepigmenter, kalcium karbonat, silkepulver, eller silica. På den anden side bør disse produkter ikke består af konserveringsmidler, olier, silikone, eller kunstige farver. Derudover findes mineralkosmetik som regel i pulver eller komprimeret form. Produkterne kan købes i en lang række forskellige farver som byder få forskellige mætningsniveauer og styrker. Når mineralkosmetik opbevares ordenligt kan det i teori holde for evigt.

Mineral eyeshadows (3)

Hvordan vælger man den bedste nuance til ens hudtone? Du kan for eksempel bestille testere med børster, da der ofte skal specielle applikatorer til når man bruger mineralkosmetik. Derudover bør disse produkter anvendes om dagen. Hvis man ikke kan finde en nuance som passer godt til ens hudtone anbefales det at man blander to eller tre forskellige produkter. Derudover kan man både anvende mineralkosmetik med og uden vand.

Det er værd at nævne at mineralkosmetik ikke forårsager allergiske reaktioner eller irritationer. De kan bruges af alle og enhver. Mineralkosmetik anbefales især til folk som døjer med allergier, akne, og sensitiv hud, men når man først begynder at bruge mineralkosmetik vil man som regel lægge mærke til at man får mindre udbrud. Dette er dog en meget almindelig reaktion når man bruger et nyt produkt for første gang.

Hjemmelavet mineral øjenskygge

For at fremstille din egen mineralkosmetik skal du bruge nogle ingredienser du nemt kan købe på internettet. For at lave foundation skal du købe følgende: tre teskefulde mikroniseret titanium dioxid, halvanden teskefuld magnesium stearat, og en halv teskefuld bismut oxychlorid. For at få produktet til at dufte og få den optimale konsistens skal du bruge følgende: én teskefuld jojoba olie og et par dråber af din yndlings æteriske olie. For at få farve i produktet skal du bruge følgende: to teskefulde pigment og to en halv teskefuld glimmer. Bland disse dele godt med baseingredienserne. Tilføj til sidst de farverige og aromatiserede ingredienser – men sørg for at starte med pigmentet. Tilføj ingredienserne som er ansvarlige for at produktet opnår den optimale konsistens til sidst. Bland det hele godt sammen og opbevar det i din ønskecontainer.