Hår er en af ​​de mest kendte funktioner på kroppen, men der er mange ting, du måske ikke ved om dette vitaler organ. Det kan virke som en lige frem øjenåbner at finde ud af sjove, interessante, og overraskende fakta om dit hår!

1. MITTENS & HATS

Din hovedbeklædning spiller en stor rolle i dit hårs sundhed. Når det kommer til huer og handsker, skal du altid forsøge at holde hovedet og håndleddene varme. Hvis du tager din hue eller handsker af, når det er koldt, kan dit hår blive tørre og sprødt.

2. SKÆR INNODDINGER

Hvis du vil have sundt hår, skal du huske at trænge ned i hårsækkene. Normalt skal du trænge ind i hårsækkene mindst en gang om ugen for at holde håret sundt. Dette vil fjerne ødelagte og døde hårstrå, der forhindrer håret i at vokse.

3. SHAMPOO & CONDITIONER

Du har brug for det rigtige produkt til at opretholde dit hårs sundhed. Der er to vigtigste ingredienser, du skal lede efter i shampoo og balsam. Den første er et mildt vaskemiddel, der ikke er for skrapt. Det andet er et blødgøringsmiddel, der vil hjælpe med at opretholde fugt.

4. SLEEP & HYDRATION

Det er meget vigtigt at få nok søvn. Underernæring og dehydrering kan også føre til hårtab. For at holde håret sundt skal du sørge for at mætte kroppen med næringsstoffer og spise sunde, hydrerende fødevarer, såsom frisk frugt og grøntsager.

5. Det skifter farve

Dit hår kan faktisk ændre farve over tid, især hvis du udsættes for UV-stråler. Dette er især tilfældet, hvis du har lysere hår. Lysare hårsætninger kan blive mere gule over tid og mørke hårsætninger kan blive brune-orange.

6. NO PLACES TO HIDE

Dit hår vokser ikke hurtigere, når det er skjult. Det har vist sig, at forskellige typer af kosmetik, såsom lak og geler, ikke hjælper med at fremskynde hårvæksten. Faktisk kan visse produkter faktisk forhindre hårvækst.

7. VALERIAN ROOT

Valerian rod har en lang historie med brug af naturlægemidler til at styrke håret. Det er lavet af en urt kendt som valerian rod, og det er blevet brugt i århundreder at fremme hårvækst, nære hårsækken og styrke håret.

8. SAP OILS

Træ olier som eg, cedertræ og enebær har alle lange historier med hårforbedring. Disse olier kan masseres ind i hovedbunden for at nære og styrke hårrødderne, og de kan også hjælpe med at forhindre hårtab.

9. MINERALER

Visse mineraler, såsom zink og jern, er meget vigtige for at holde håret sundt. Disse mineraler fungerer som rygraden for hårvækst, og de kan bidrage til at forhindre skaldethed. De kommer typisk fra kosttilskud og fødevarer som nødder, æg og fisk.

10. MATASKUDINGER

Hårplejeprodukter, der indeholder lanolin eller Sheabutter har vist sig at arbejde godt til at blødgøre håret. De arbejder ved at trænge ind i hårsækkene for at fremme blødhed og næring til at få dit hår ser sundere og strålende ud.

11. DANDRUFF

Skæl er faktisk en almindelig hovedbundssygdom. Det er forårsaget af en svampeinfektion i hovedbunden, der kan forårsage flager, kløe og hudirritation. Skæl kan diffundere hurtigere ved at bruge shampoo og balsam, der er designet specielt til at bekæmpe skæl.

12. ØNSKER OM HÅRVÆKST

At ønske hårvækst hjælper måske ikke nødvendigvis, men det kan ikke skade at anmode om det. Forskning viser, at tanker og følelser kan påvirke, hvordan kroppen fungerer. Dette inkluderer hårvækst, så det ville ikke være en dårlig idé at visualisere og ønske efter flere store og lange låse!

13. PERSILLE

Persille er et almindeligt gårdhaveurt, der kan hjælpe med at øge hårvæksten og styrke hårstråene. Det inneholder en række vitaminer, mineraler og antioxidanter, der bidrager til at forbedre hårets struktur. Mange mennesker bruger også persilleolie til at skabe et skinnende, silkeagtigt udseende.

14. HOUSEHOLD ITEMS

Du har måske ikke brug for dyre hårplejeprodukter for at få sundt hår. Husstandsartikler som kokosolie og honning har flere fordele for hår. De er lavet af naturlige ingredienser, som hjælper med at genopbygge hårsækkene og forhindre hårtab.

15. K ETCHUP

Ketchup! Denne lækre condiment indeholder en stor mængde tomat, som er rig på vitaminer og antioxidanter. Dette gør det til en god hårpleje ingrediens, da det hjælper med at reparere beskadiget hår og gøre det glattere og blødere.

KONKLUSION

Som du kan se, er der mange sjove og interessante fakta om hår, som du måske ikke kender. Husk at bruge de rigtige produkter, hold