Unormalt tab af øjenvipper er et meget almindeligt problem for kvinder. Vi er altid på udkig efter en måde at styrke dem på, men forebyggelse er nøglen. Find ud af, hvorfor tab af øjenvipper sker, og begynd at kæmpe for smukke øjne!

Øjenvipper er meget sarte hår. Der er mange faktorer, der kan skade dem og få dem til at falde ud, også før slutningen af deres vækstcyklus. Det er værd at kende årsagerne til tab af øjenvipper, så vi kan beskytte dem.

Årsager til tab af øjenvipper

Sommetider er det tegn på sygdom. Sommetider kan det være hormonelt betinget, men det er en faktor, vi har meget lidt indflydelse på. Og det sker ret tit, at problemet skabes af vores egne handlinger, for eksempel hvis vi gnider øjnene for meget. Her er de mest almindelige årsager til tab af øjenvipper:

1. Hyppig brug af øjenvippeforlængelser, der svækker hårene
2. Forkert teknik til fjernelse af makeup – hvis man gnider øjnene med en tot vat, skader det øjenvipperne
3. Hyppig brug af øjenvippebukker
4. Overdreven brug af mascara, der får øjenbrynene til at klistre sammen
5. Hormonel ubalance (også under graviditet eller overgangsalderen)
6. Jævnlig farvning af øjenvipper med henna gør dem skrøbelige 
7. Brug af mascara af dårlig kvalitet og gammel kosmetik
8. En kost der mangler de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for sunde øjenvipper.
9. Indtag af visse mediciner, antibiotika, sygdom, stress

Tab af øjenvipper. Hvornår bliver det et problem?

Selvfølgelig taber vi 2, 3 og endda 4 øjenvipper hver dag. Hvis du ser et øjenbryn på vattotten, når du fjerner din makeup, skal du ikke gå i panik. Dette er helt normalt, fordi øjenvipper (som alt andet hår) falder af efter et stykke tid, hvorefter der vokser nye ud. Processen kaldes øjenvippernes livscyklus.

Problemet opstår, når øjenvipper falder af i klumper. Hvis vi finder flere øjenhår, der er faldet af, og øjenvipperne bliver tyndere, kan det være tegn på et problem. Så er det på høje tid at finde ud af, hvad man skal gøre, hvis man hele tiden mister øjenvipper.

Sådan får du øjenvipperne til at holde op med at falde af?

Den letteste måde er at finde årsagen til, at du mister øjenvipper, og fjerne den. Men det er ikke så let igen, for tabet er ofte forårsaget af flere overlappende årsager. Hvad gør man så?

For det første bør vi sørge for, at den mad, vi spiser, er rig på mikro- og makronæringsstoffer. For det andet er det en god ide at reducere eventuel mekanisk skade, der kan ødelægge øjenvipperne. Vær specielt opmærksom på mascara og eyeliner, der kunne være gået over udløbsdatoen. Hvis du har tjekket alle disse ting, er det på tide, du begynder at passe ordentligt på øjenvipperne.

Øjenvippeserum – et middel mod tab af øjenvipper

Jævnlig brug af øjenvippeserum er den letteste måde at gøre dem raske på igen. Hvis de er svækket, vil det ikke virke blot at fjerne negative faktorer. Du er nødt til at give dem jævnlig tilførsel af essentielle vitaminer og styrkende ingredienser, der vil  rodfæste hårsækkene  bedre, og øjenvipperne vil holde op med at falde af i unormalt omfang, og de vil begynde at vokse længere, tykkere og mere fleksible. Øjenvippeserum hjælper virkelig med at begrænse tab af vipper, og det gør dine øjenvipper imponerende smukke.