Sommetider er det de enkle kosmetiske behandlinger, der giver de bedste resultater. Dette er helt sikkert tilfældet med henna. Det giver virkelig fantastiske resultater og sparer dig besværet med at lægge fuld makeup. Tjek om henna også kan overbevise dig.

Henna – hvem er det til?

Det anbefales for alle uanset hud- og hårtype. Det vil dog være nyttigt for dem, som:

  • har meget lyse øjenbryn og øjenvipper,
  • har skiftet hårfarve og vil afstemme øjenvipper og øjenbryn, så de passer i farven,
  • har mistet deres naturlige pigmentering,
  • skal lave en optisk rettelse af øjnenes facon,
  • gerne vil fremhæve øjenvipper og øjenbryn,
  • gerne vil holde op med at gå med makeup,
  • gerne vil fremhæve deres skønhed.

Hvad er henna?

Henna er en farve, der udvindes af planten Lawsonia inermis. Det pulveriserede produkt blandes med vand, som derefter kommes på øjenvipper og øjenbryn i nogle få minutter. Husk at bruge gummihandsker til at beskytte hænderne, og når du er færdig, skal du vaske ansigtet omhyggeligt, så huden ikke bliver farvet.

Hvordan ser det ud?

Behandlingen involverer brug af et farvestof i en farvetone, der ligger tæt på farven og hårene i øjenvipper eller øjenbryn. Den virkning, der opnås, afhænger af, hvor længe man beholder massen på håret. Før første forsøg er det en god ide at teste på en plet. Virkningen varer helt op til flere uger.

Henna-farvning – på salon og hjemme?

Det er en relativt simpel procedure. Vælg blot den rette kosmetik og farve og kom den så på øjenbrynene eller øjenvipperne. Der er dog mange mennesker, der begåar en meget grundlæggende fejl. De vasker nemlig ikke øjenbrynene efter det anbefalede tidsrum. Hvad er virkningen? Øjenvipperne og øjenbrynene bliver meget mørke og får en asymmetrisk facon, eller der er for meget eller for lidt farve på visse steder. På en salon gøres farvningen uden nogen risiko for irritation og med et naturligt resultat.

Ved du, at…

Lawsone, et farvestof i bladene på henna planten, har en struktur, der ligner om det keratin, der findes i håret? Takket være dette kan det gå direkte ind i håret og give det en rød eller brun farvetone. Lawsone reducerer også hårtab, regulerer talgkirtlernes aktivitet, påvirker hårvækst og regenererer.