En af de fremtrædende trends indenfor kosmetologi er at benytte naturlige produkter. Denne trend handler ikke kun om at urter; man kan også bruge perler og rav til at producere kosmetik. Hvorfor er disse ingredienser efterhånden blevet meget populære indenfor kosmetologi? En af grundene er at de indeholder mange mineral salter og organiske kemiske forbindelser som forbedrer hudens tilstand.

What hidden in cosmetics (1)

Hvis du læser etiketten på nogle af de kosmetikprodukter du har liggende derhjemme vil du uden tvivl lægge mærke til at der ofte benyttes stoffer såsom kulstof, svovl, kalcium, og kobber. De benyttes især i mineral kosmetikprodukter. Hvad er fordelen ved at bruge disse grundstoffer? Kulstof har en rensende funktion og bruges derfor også til at kurere mange sygdomme i fordøjelsessystemet. Derudover bruges det også til at absorbere forureninger, sebum, og toksiner. I kosmetik bruges kulstof også i diamantpulver- og trækulsform. Svovl har en regenererende, antiinflammatorisk, og antibakteriel funktion. Af denne grund benyttes stoffet ofte til at fremstille sæber som modvirker akne.

Disse kosmetiktyper renser ansigtet og reducerer akne, selvom man ofte får lidt mere akne af sæben til at starte med. Derudover udglatter og ilter svovl huden, lindrer betændelse, og forbedrer blodcirkulation. Kalcium udgør en vigtig del af produktionen af collagen og hjælper dermed med at holde huden stram. Derudover fugter grundstoffet huden, lindrer irritation, og lindrer betændelse. Sidst, men ikke mindst, bruges kobber som en naturlig antioxidant. Stoffet hjælper med at regenerere skadede hudlag. Derudover forbedrer det hudens elasticitet og hjælper med at vedligeholde blodårernes tilstand.

Hjemmelavet diamant peeling

Kulstof, kalcium, svovl, og kobber er lettilgængelige ingredienser. Med disse kan du fremstille hjemmelavede kosmetikprodukter. For at forberede en hjemmelavet diamant peeling skal du gøre følgende: bland en teskefuld diamantpulver og fire teskefulde kropsbalsam godt. Benyt denne peeling på dit ansigt og din krop op til to gange om ugen. Den highlighter, udglatter, og fugter din hud.